AIKIDO KLUB "MUSUBI"

TAKEMUSU AIKIDO ASSOCIATION CROATIA

Božićni trening u Aikido klubu Izvor

Božićni trening

U subotu 22.12.2007. u Aikido klubu Izvor održan je specijalni Božićni trening na kome su prisustvovali članovi svih Takemusu Aikido Dojo-a iz hrvatske.

Božićni trening

U sklopu treninga održano je polaganje za Takemusu Aikido Buki Waza Shodan stupnjeve. Polaganje je vodio predsjednik Takemusu Aikido Saveza Hrvatske Ivan Zafranović, 3. dan, a uspješno su položili članovi Aikido kluba Musubi Mario Agić, Ranko Čerić te Vedran Križek.

Božićni trening

Nakon treninga zasladili smo se zakuskom uz izvrsno predavanje Nikole Kuprešanina o Japanskj etapi njegovog trans Azijskog putovanja.

Aikido seminar – Paolo Corallini Shihan

U Rijeci je ovog vikenda, 10. i 11. studenog 2007., održan peti po redu Međunarodni aikido seminar kojeg je vodio Paolo N. Corallini Sensei, Aikikai 6.dan/Takemusu Aikido 7.dan.
Na ovome iznimno uspješnom seminaru prisustvovalo je oko sedamdesetak aikidoka iz Hrvatske i inozemstva ( Bugarska, Austrija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Italija).

Seminar u Rijeci

Prvi dan seminara započeo je treningom za crne pojaseve (yudansha trening), na kojem su se radile tehnike ushiro waza kihon, kao i napredne ki no nagare. U nastavku jutarnjeg treninga, trenirale su se Aiki ken i Kumi tachi tehnike.
U popodnevnim satima trening je započeo vrlo naprednim ken no riai tehnikama, koje su mnogi ovom prilikom vidjeli po prvi puta. U nastavku je slijedio tai jutsu i naglasak na tenchi nage tehnikama u svim varijantama. Paolo Sensei je poseban naglasak stavljao na „finese“ koje stoje iza same tehnike i razumijevanje tajminga u ki no nagare varijanti, kao i duhovnom aspektu, simbolici i ujedinjenju uma i tijela u aikidou.

Seminar u Rijeci

Na kraju prvog dana seminara, održana su polaganja za viša dan zvanja. Pored aikidoka iz Italije i Bugarske, za više zvanje u Buki Wazi polagao je i naš Robert Pavlek iz Aikido kluba „Izvor“. Robert je uspješno položio za 1.dan Buki Waza i time je službeno ovlašten za podučavanje oružja u Tradicionalno aikidou. Ovim putem mu čestitamo!
Slijedila je zajednička večera i party do kasnih sati.
U nedjelju ujutro nastavili smo s buki dori i ninin dori tehnikama. I ovoga puta Paolo Sensei nas je oduševio svojom osobnošću i fantastičnim majstorstvom u aikidou.

Seminar u Rijeci

Velike pohvale su također zaslužili aikidoke iz Rijeke, zajedno sa svojim trenerom Aleksandrom Miketom za odlično obavljeni posao i organizaciju ovog velikog događaja. Hvala!
Veselimo se slijedećem susretu i seminaru koji će se održati u Zagrebu 04. i 05. listopada 2008. godine.

TAAC U POSJETI BIHAĆU:

28. listopada su predstavnici hrvatskih Takemusu aikido dojoa pod vodstvom Ivana Zafranovića gostovali u Musubi dojo-u iz Bihaća. Hrvatski i BiH aikidoke družili su se na jednom trosatnom treningu te na veselom ručku u prekrasnom okruženju rijeke Une. Zahvaljujemo se ekipi iz Bihaća na odlično organiziranom danu, a naročito na dočeku i velikodušnom gostoprimstvu.

Bihać 2007

NOVI YUDANSHA U MUSUBI DOJO-U:

Za vrijeme gostovanja u Bihaću 28. listopada održana su polaganja koja je vodio glavni predstavnik Takemusu Aikido-a za Hrvatsku Ivan Zafranović. Član zagrebačkog Musubi dojo-a Siniša Zaninović polagao je Aikido taijutsu shodan čime je postao najnoviji yudansha Hrvatskog Takemusu Aikido saveza i nova hakama u Musubi dojo-u. Čestitamo!

Bihać 2007

PRVI YUDANSHA TRENING U SEZONI:

U Rijeci je 16.09 održan prvi Yudansha trening u ovoj sezoni. Trening je vodio Ivan Zafranović (3. dan).

Započeli smo sa jutarnjim buki waza treningom (kumi jo) nakon koga su slijedila polaganja članova Takemusu Aiki Dojo-a Rijeka.

Popodne je održan tai jutsu trening sa puno intenzivnih tehnika i drilova za instruktore.

 

Yudansha 2007

INSTRUKTORI MUSUBI DOJOA NA SOTO DESHI KAMPU:

Od 11. do 15. lipnja u Osimu u Italiji održavao se soto deshi kamp za instruktore Takemusu Aikido Saveza Bugarske. Instruktor Musubi dojo-a Ranko Čerić, te dojo cho Predrag Jukić bili su počašćeni pozivom da sudjeluju na ovom posebnom kampu.

Treniralo se dva puta dnevno po dva sata u osobnom dojo-u Paolo Corallini sensei-a. Radile su se vrlo napredne tehnike, iznimno dinamično i snažno. Uz brojne «henke» i «oyo waze», radila se i zahtjevna «ju sen waza» koja se podučava samo instruktorima i višim stupnjevima.

Smještaj je bio u kampu bungalova u Numani, na samoj obali, pa smo se relaksirali uz bugarsku muziku i Jadransko more..

Kuroi Tenshin 2007

Kuroi Tenshin 2007

SEMINAR HIROSHI ISOYAMA SHIHANA:

Hiroshi Isoyama rođen je 1937. godine u Iwami gdje je u svojoj 12. godini započeo trenirati aikido u Aiki Shuren Dojou (danas Ibaraki Dojo) kao učenik Morihei Ueshiba O Sensei-a. U svojoj 60-godišnjoj aikido karijeri postao je poznat po brzim i snažnim tehnikama, posebice ganseki otoshi i irimi nage. Dugi niz godina je podučavao japansku i američku vojsku gdje je svakodnevno testirao svoje znanje i vještinu. Danas drži 8. dan i jedan je od rijetkih živučih učenika O Sensei-a te ključna osoba Internacionalne Aikido Federacije (IAF). Nakon smrti Morihiro Saito Sensei-a postaje dojo cho Ibaraki Dojo-a u Iwami.

09. i 10. lipnja je na poziv Corallini Sensei-a, Isoyama Sensei po prvi put gostovao u Italiji. Seminar se održavao u sportskom centru Green u gradiću Castelfidardo nedaleko Ancone. Na seminaru je prisustvovalo više od 200 aikidoka iz 13 država, od toga 16 iz Hrvatske. Isoyama Sensei se na seminaru uglavnom posvetio osnovnim katame tehnikama i tradicionalnom etiketom unutar dojoa.

Isoyama 2007

Isoyama 2007

YUDANSHA TRENING U RIJECI:

U nedjelju 20. svibnja održan je još jedan u nizu Yudansha treninga. Domaćin treninga bio je Takemusu Aiki Dojo "RIJEKA". Prva dva sata radili smo Buki Wazu - Ken Tai Jo. Potom je nakon kraće pauze uslijedio Tai Jutsu trening (također dva sata). Radile su se napredne katame i henka waze.

Nakon vrlo intenzivnog i energičnog treninga nastavili smo druženje na zajedničkom ručku.

Yudansha 2007

Yudansha 2007

4. ROĐENDAN TAKEMUSU AIKIDO DOJO RIJEKA:

U subotu 03. ožujka održana su dva treninga povodom 4. rođendana Takemusu Aikido dojo-a RIJEKA. Na treninzima je prisustvovalo tridesetak Aikidoka među kojima i nekolicina iz Zagreba. Tema jutarnjeg treninga bila je obrana od noža tj. tanken dori dok je tema popodnevnog treninga bila taijutsu. Dan je završio rođendanskim slavljem i veselim druženjem. Sretan rođendan!

Rođendan dojo Rijeka 2007

Rođendan dojo Rijeka 2007

NOVI PROSTOR:

Gradska četvrt Črnomerec dodjelila je Aikido klubu MUSUBI dvoranu od cca 50m2 u terminima: utorkom i četvrtkom od 20:00 do 22:00. Dvorana se nalazi u Selskoj 3 (50-ak metara od glavne dvorane) kod samog raskrižja Ilice i Selske.
Prostorije su novo uređene i opremljene s novim sanitarnim čvorom, malom kuhinjom i svlačionicom. Dvorana je klimatizirana, a na podu je novi parket.
Prostorije su namjenjene za dodatne treninge članova Aikido kluba MUSUBI.

Selska

NASTAVAK NAPREDNIH TRENINGA ZA ČLANOVE TAAC:

18.02.2007. u Aikido klubu Izvor održan drugi u nizu treninga za Yudanshe i napredne Kyu-ove. Na treningu su prisustvovali stariji članovi svih hrvatskih Takemusu Aikido klubova. Pod vodstvom Ivana Zafranovića u jutarnjem terminu se radila Bukiwaza, a popodne Tai Jutsu.

Yudansha 2007

ODRŽAN YUDANSHA TRENING U AIKIDO KLUBU IZVOR:

14.01.2007. u Aikido klubu Izvor održan prvi u nizu naprednih treninga. Na treningu su prisustvovali stariji članovi svih hrvatskih Takemusu Aikido klubova. Trening je vodio Ivan Zafranović, predsjednik Takemusu Aikido Saveza Hrvatske.

Yudansha 2007