AIKIDO KLUB "MUSUBI"

TAKEMUSU AIKIDO ASSOCIATION CROATIA

Predrag Jukić u Iwama Dojo-u

Predrag Jukić u Iwama Dojo-u

 

Rođen 1978. u Zagrebu, prve korake u svijetu borilačkih vještina imao je 1985. godine u Judo klubu "MLADOST" kod svojeg prvog učitelja, g. Mladena Markača. 1993. upisuje se u boksački klub "LOKOMOTIVA" pod nadzorom g. Sertića, te kratko od 1998. trenira ju jutsu kod g. Stjepana Grbavca u Black Dragon školi u prostorijama kluba "TIGAR CIKATIĆ".

 

 Predrag Jukić i Paolo Corallini Shihan

 

Prvi susret s aikidom bio je 1994. godine u Ki-aikido dojo-u "ZAGREB". Tamo susreće Ivana Zafranovića, danas dugogodišnjeg prijatelja i kolegu, na čiju inicijativu kreću u potragu za izvornim i tradicionalnim aikidom. Vidjevši brojne aikido škole i stilove, napokon 1998. godine na seminaru u Trstu susreću Paolo N. Corallini Sensei-a i Iwama ryu Aikido. Impresionirani tehničkom genijalnošću i prijateljskim duhom Corallini Sensei-a, u potpunosti se posvećuju Iwama ryu Aikidu i 1999. godine u Zagrebu osnivaju prvi klub tradicionalnog Aikida u Hrvatskoj, Aikido klub "IZVOR".

 

Daniel Toutain Sensei i Predrag Jukić

 

Predrag Jukić i Doshu Moriteru Ueshiba

Predrag Jukić i Doshu Moriteru Ueshiba

2004. godine osniva Aikido klub MUSUBI u kojem nastavlja pratiti put tradicionalnog Aikida. Ujedno je i predsjednik i dojo-cho kluba, te zajedno s Aikido klubom "IZVOR" i brojnim Aikido klubovima diljem Hrvatske čine zajednicu čija je dužnost očuvanje tradicionalnog duha u aikidu u Hrvatskoj i pedagogije rada poznate pod nazivom Iwama Ryu.

Od 2004. je dopredsjednik tehničke komisije Hrvatskog Aikido Saveza.

Od 2005. je glavni instruktor u Makabi Dojo-u u okviru ŽOZ-a

Predrag Jukić

Od 2006. do 2016. je  predsjednik Zagrebačkog Aikido Saveza.

2009. odlazi u Japan gdje upoznaje unuka O Senseia i trenutnog Aikido doshu-a Moriteru Ueshibu. Također odlazi u Iwamu, rodno mjesto aikida gdje je imao prilike trenirati i provoditi vrijeme u dojo-u i kući samoga O Senseia.

Od 2011. do 2013. u Solferinu (Italija) pohađa dvogodišnji program za osposobljavanje aikido instruktora pod nazivom Master in Takemusu Aikido (MiTA) kojeg je završio sa najvišim ocjenama.

2018. završio osposobljavanje za trenere aikida verificirano od Ministarstva prosvjete, kulture i sporta u trajanju od godine dana pri Hrvatskoj Olimpijskoj Akademiji

 

 

DIPLOME:

Jukić Shodan

AIKIKAI Shodan

Jukić Nidan

AIKIKAI Nidan

Jukić Sandan

AIKIKAI Sandan

Jukić Aikikai Yondan diploma

AIKIKAI Yondan